Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Lacrimosa

1990 Clamor (demo)
1991 Angst
1993
1995 Inferno
1997 Stille
2001 Fassade
2002 Durch Nacht und Flut (ep)
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Ioan Cora Durch Nacht und Flut (ep) (2002)

13 Ianuarie 2003

de Ioan Cora

Lacrimosa - Durch Nacht und Flut (ep)
La cursul asta la care am fost in Geneva am avut ocazia sa intalnesc tot felul de personaje... hai sa le spunem bizare. Unul dintre ele era un olandez ce, parca, se gasea pe aceeasi lungime de unda cu mine. Orice lucru care nu corespundea standardelor lui de calitate era garbage, shit sau alte bolboroseli flamande. Dar ceea ce m-a frapat cel mai mult la el era mentionarea la fiecare doua propozitii a cuvantului girlfriend. Girlfriend in sus, girlfiend in jos... si toate astea n-ar parea cu nimic ciudate daca nu am tine cont de virsta lui... 43 de ani. In fiecare dimineata in autobuzul care ne ducea la sala de curs tinea sa ne spuna ultimile noutati despre prietena lui, la masa de pranz ne povestea cat de proaste sunt telefoanele Nokia pentru ca nu accepta semnele grafice ce vrea sa le trimita prietenei lui, in timpul cursului pigmenta mereu intrebarile cu deja cliseul "my girlfriend". Din cand in cand mai folosea si cuvantul "shit". Chiar la un moment dat am avut impresia ca nu ii ieseau exercitiile din timpul cursului... m-am apropiat de masa lui... si i-am vazut privirea extrem de nervoasa completata de... "This bloody Nokia!!!".

In ultima zi am luat un taxi catre aeroport. Pana si soferul taxiului a trebuit sa stie de "girlfriend". 'Common Nicki Lauda!!! Hit the road!! My girlfriend is waiting...' Cea mai interesanta chestie a fost momentul in care ne-a aratat poza prietenei lui. In timp ce beam o bere in aeroport ne-a spus ca a venit momentul s-o cunostem pe "my girlfriend". A scos portmoneul si cu mainile tremurande (asa mi s-a parut) a scos o foaie de hirtie atent impaturita in care se afla POZA. Cu sentimentul ca ne-a dezvaluit o adevarata comoara, m-am vazut pus in situatia sa-mi spun parerea despre o persoana ce nu-mi spunea nimic. In mod normal as fi spus ca are o expresie absolut comuna... nimic neobisnuit. Dar cum sa-i spun asta olandezului!? Singura chestie care mi-a venit a fost sa-i spun ca prietena lui nu arata varsta (43 de ani ). 'It's very kind from u...' Ne-am luat la revedere si credeam ca n-o sa-mi mai aduc aminte niciodata de intamplarea asta.

Am ajuns acasa si cu mainile tremurande am scos cd-urile din geanta. Unul dintre ele era impaturit intr-o coala de hartie ca nu cumva sa se intample ceva rau cu el. Am avut pentru moment o senzatie de deja vu... adica olandezul tine poza persoanei iubite la fel cum tin eu un CD cu Lacrimosa? Si oare atunci cand o sa-l arat cuiva o sa-mi spuna la fel de diplomat niste cuvinte frumoase lipsite de sinceritate?

Am apasat pe PLAY si am ascultat cu mare atentie cele patru piese de pe EP. De fapt trei... si daca ma gandesc mai bine... doua. Primele doua piese sunt identice (single version si edit version), iar ultima este un remix ce suna prea tehno pentru gusturile mele. O sa ma rezum la piesa de titlu Durch Nacht und Flut - frumoasa, dinamica, melodica, dar parca ii lipseste CEVA.

Lacrimosa este trupa ce m-a facut sa accept fetisismul ca mod de manifestare a fanatismului. Si imi este aproape imposibil sa-i critic. Dar, daca ma gandesc mai bine, cred ca as fi in stare sa accept critici din partea altora... Chestia care totusi ma framanta acum este daca olandezul ar fi acceptat criticile mele!?

 Astept critici!
 


01 Ianuarie 2006

Recomandare online-shop



Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina