Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


My Dying Bride

1992 As the Flower Withers
1993 Turn Loose the Swans
1995 The Angel and the Dark River
1996 Like Gods of the Sun
1998 34.788%... complete
1999 The Light at the End of the World
2001 The Dreadful Hours
2004 Songs of Darkness, Words of Light
2006 A Line of Deathless Kings
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Ioan Cora 34.788%... complete (1998)

15 Iunie 2002

de Ioan Cora

My Dying Bride - 34.788%... complete
Iata ca am ajuns in 1998. Din cate spune Aaron, se pare ca in 1998 se implineau 34.788% din existenta omenirii. Hmm… cam asta ar fi semnificatia titlului. Privind retrospectiv se pare ca Aaron se referea de fapt la existenta trupei. .. Just joking.

Aparitia albumului 34.788%…Complete ne-a lasat pur si simplu cu gura cascata. Ne trezim, deodata, ca Aaron ne demoleaza si ultimul mit : SEXUALITATEA. Eu cred ca acest lucru reprezinta principala noutate adusa de album. De cate ori ascult cele 7 piese, ma gandesc la chinurile lui Franz Kafka care scria cam asa in jurnalul sau : "Copulatia este tributul ce-l platesti unei femei pentru a te putea bucura de prietenia ei". Cred ca asta se vrea a se citi printre randuri. Stiu... stiu… poate ca nu am dreptate.
Muzica??? Eu nu cred ca avem de-a face cu o schimbare totala a stilului abordat de Aaron&Co. Poate ca piesa "Heroin Chic" e putin prea hazardata, dar vorba WC-urilor din Bucuresti : Give piss a chance!. Dupa ce ai scos un album ca Like Gods of the Sun e greu sa gasesti o continuare fericita. Din punctul meu de vedere 34.788%..Complete este un pas inainte.

Principala dezamagire ramane insa absenta trademark-ului My Dying Bride : vioara. La prima ascultare ai impresia ca muzica e cumva "out of focus", dar incet incet realizezi ca toate elementele se afla acolo unde trebuie. S-a spus ca acest album este comercial. Nici pe departe!!! Comercial se numeste ce se va intampla ulterior (voi detalia la momentul respectiv).

Am multi prieteni care spun ca acest album e o catastrofa. Asta ma face sa cred ca ne lovim de un paradox. Cum adica??? "Fanii" My Dying Bride sunt CONSERVATORI?????? Asta va ramane o mare dilema pentru mine.

O sa inchei cu cateva versuri reprezentative (zic eu ..sic!)

She licks you hard
She will swallow it all
And then want more
The heat is on and you're dripping wet
On the floor


 Tu ce parere ai?
 


19 Martie 2005

Lucian Mocuta (mocuta_lucian @ yahoo.com)

MDB e trupa mea preferata, iar albumul 34,788... imi place cel mai mult (desi, il recunosc pe turn loose the swans ca fiind cel mai bun... totusi, odata cu 34,78... nu ne mai aflam in aria death doom-ului, totul se schimba ) ok, ok, e schimbare, dar pana unde? pentru ca albumul in discutie este o adevarata REVOLUTIE! din acest moment, tot ceea ce stim despre MDB nu mai are nici o relevanta! este momentul, zic eu, in care Aaron incepe sa  arda unul cate unul vechile manuscrise: "turn loose the swans", "the angel & the dark river", "like gods of the sun". Vechile teme impuse de solist, in special iubirea, cu imaginile deja devenite clasice ale celor doi amanti care se plimba si zboara nestingheriti intre paradis si infern(sear me), sau starile de depresie maxima in care fie iubitul isi jeleste iubita muribunda, fie invers (for my fallen angel, for you, a kiss to remember) sufera pe 34,788 o schimbare a unghiului cu 180°. Iubirea ca stare cat de cat psihedelica de pe albumele anterioare devine in acest punct sexualitate precara! noi teme isi fac aparitia: grotescul: "take her clothes off/ down to the bone now/ she's looking dirty"(base level erotica);  sau the deceiving lover: "only you, there's noone else for me/ until something better comes/ be mine, be mine forever more/ until I'm fucking sick of you!" (the whore, the cook and the mother), iar asupra piesei heroin chic nici nu mai are rost sa insist! e ca si cum un autor ar scrie o SATIRA despre operele sale DRAMATICE dinainte. Acelasi personaj, care inainte isi accepta atat de usor destinul tragic, acum tine cu dintii de el, ba chiar il parodiaza si trateaza cu indiferenta orice i se intampla.

CEe urmeaza dupa 34,788, revenirea la vechile clisee, nu mai e My Dying Bride, ci mai degraba My Death Bride! Nu consider acest album ca fiind unul genial, insa ideea unei asemenea schimbari m-a facut sa sper ca va urma ceva din ce in ce mai bun si mai nou, mai original. Faptul ca s-au reprofilat pe vechile artificii e de inteles: stiu ca fanii au respins din prima ideea unui album de genul 34,788... si e drept ca nu are rost sa creezi muzica atata timp cat nu esti ascultat... si apreciat!

Un imens imperiu care s-a dezvoltat, s-a dezvoltat, si-a atins apogeul, iar apoi (inevitabil) s-a complacut in vechile sisteme si a inceput sa cada in gol, cu toate ca (inca) nu si-a atins dezastrul complet (sa zicem ca e pe la 34,788% complete din catastrofa :)) cam asta a fost parcursul MDB prin istorie. Si ce e istoria? Nimic altceva decat o cursa nesfarsita intre inventie si ruina!



Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina