Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Type O Negative

1991 Slow, Deep and Hard
1992 The Origin of the Feces: Not Live at Brighton Beach
1993 Bloody Kisses
1996 October Rust
1999 World Coming Down
2003 Life Is Killing Me
2007 Dead Again
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Aron Biro October Rust (1996)

17 Aprilie 2007

de Aron Biro

Type O Negative - October Rust
October Rust fixeaza rata de productivitate a trupei Type O Negative la minim 3 ani intre doua albume consecutive. Factorul raritate si amanarea lansarii fiecarui nou album cu macar un an atribuie albumelor o expectativa care mentine viu interesul fanilor chiar  in conditii de redundantza si in ciuda zvonurilor ca, cel putin intre momentul de afirmare Bloody Kisses si momentul de confirmare October Rust, prestatiile live ale trupei nu erau apreciate tocmai pozitiv.
 
Pe albumul de fatza vocalul Peter Steele reuseste sa se infiltreze in conspiratia lesbiana si ne transmite judecati la adresa naturii feminine vazuta din postura de vasal. In acest scop, artistul se supune tuturor riscurilor: exploatat sexual, parasit, huiduit, lasat cu ochii in soare, abandonat in doliu sau muscat de jugulara, nimic nu il opreste sa propuna cel mai romantic album al trupei pana la momentul prezent, cel mai putin misogin, cel mai incarcat de regrete si cel mai dispus la compromisuri emotionale: jumatate din piesa Be My Druidess este consumata de repetarea obsesiva a refrenului I’ll do anything to make you come. Pentru a intari dedicatia, campania de promovare a albumului a insistat si pe faptul ca masivul Peter Steele a pozat nud pentru revista Playgirl, gest definitiv de abandonare.
 
Albumul incepe in spirit ecologic, intarit de culoarea verde asociata imaginii trupei, de titlul autumnal dar si de tematica pieselor. Green Man contine patru strofe dedicate celor patru anotimpuri, Be My Druidess deapana aventuri erotice in sanul naturii iar In Praise to Bacchus si Red Water propun doua utilizari eficiente ale vinului: imbatarea cu remuscari, respectiv alungarea fantomelor trecutului.
 
Avem de a face cu perioada in care TON se dezice de componenta punk a originilor si se fixeaza pe coordonatele gotice: moartea si femeile, sangele si rujul. Muzica se incadreaza in zona rockului nostalgic temperat, cu elemente doom metal si o baie de clape psihedelice asigurate de inventatorul soundului trupei, Josh Silver. Singurele momente de discrepanta sonora, datorita ritmului dansant, sunt oda promiscuitatii My Girlfriend’s Girfriend si coverul Neil Young despre femeia cu gust de scortishoara Cinammon Girl. Tematic, chiar si cele doua hituri se incadreaza in conceptul general al albumului care traverseaza dinspre misoginismul ironic de pe Bloody Kisses spre un feminism alimentat de nazuinte, regrete, dar si orori erotice nocturne, in finalul materialului.
 
Wolf Moon, povestea varcolacului care se transforma in om daca bea sangele menstrual al iubitei in noaptea lunii pline, se apropie de teritoriul exploatat de Danzig, atat in plan tematic, cat si prin similitudinea liniei vocale. Asemanarile se opresc odata cu inceperea epilogului-mamut Haunted, o realizare care ar putea sta in orice dictionar, drept exemplificare in dreptul termenului gotic – o piesa marcata de vaicareli ectoplasmatice, interludii recitate si un blestem care se impregneaza instantaneu in memoria ascultatorului: Oh, how I hate the morning...

 ...


Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina