Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Stuck Mojo

1998 Rising
2000 Declaration of a Headhunter
2006 Southern Born Killes
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Aron Biro Southern Born Killes (2006)

09 Februarie 2007

de Aron Biro

Stuck Mojo - Southern Born Killes
Primul lucru care sare in ochi la albumul de revenire al grupului Stuck Mojo este rima intre wussie si Yoko Ono’s pussy, pe piesa Yoko, dedicata tuturor rockerilor care si-au abandonat trupa si visele pentru o femeie, in frunte cu Lennon si Rich Ward. Al doilea aspect este felul in care a fost promovat albumul: pus la dispozitia fanilor gratuit, pe site-ul trupei, stuckmojomedia.com, sub pretextul ca Stuck Mojo poate face mai multi bani din donatii decat au facut vreodata sub contractul cu Century Media. In plus era evident ca evenimentele politice din America ultimilor ani n-aveau cum sa treaca nefiltrate prin opiniile incorecte politic ale miliţiilor vigilante. Albumul pare a fi rezultatul unei “shotgun marriage” intre obsesiile crestine ale chitaristului Rich Ward (casa de discuri personala se numeste Psalms of the Ward) si promovarea identitatii americane.
 
Colaborarea cu Andy Sneap continua sa asigure un sunet perfect american, dar colaborarea cu Bonz, la randul lui convertit la bible-metal cu proiectul Dead Gospel, a fost incheiata sub pretextul divergentelor artistice. Locul este ocupat de un alt hip-hoper rural, probabil cu mai putina initiativa artistica dar cu un nume ce invoca linia de sange a primilor aristocratzi negri ai Sudului: Lord Nelson.
 
Muzical, lucrurile sunt incurajatoare. Evitand metoda resuscitarii voodoo intr-o formatiune originala dar neinsufletita, Stuck Mojo reapare pe scena rock doar ca masura a vanitatii compozitorului Rich Ward. Desi se incearca fara succes reconstituirea impactului albumului Rising, marele avantaj e ca Ward a renuntat la ambitiile mainstream in care s-a inecat materialul precedent, Declaration of the Headhunter. Contributzia cantaretzului soul Christie Cook la piesa Southern Born Killers nu se ridica nici la poalele entuziasmului cu care se canta Southern Pride in urma cu 9 ani. In schimb, Ward foloseste cateva ocazii pentru a-si etala calitati melodice dezvoltate in ultimii ani prin intermediul proiectului de balade rock la margine de carosabil cu titlul My Kung-fu is Good, publicat sub numele The Duke.
 
Temele abordate sunt puternic incarcate politic, cu extrase din interviuri cu teroristi arabi, predicatori palestineni si piloti de elicoptere, iar videoclipul Open Season a fost luat deja in suturi de Consiliul pentru Relatii Americano-Islamice pentru cugetari lirice patriotice la adresa problemei din Irak: No matter if you're woman or man, or child / My profile is crazy/.../The hunt is on and it’s open season. Inamicii natiunii americane sunt luati la palme si numarati pe degete, uraganul Katrina e dat de toti peretii, SIDA tinuta sub papuc iar Lord Nelson marsheaza pe piesa I’m American cu o Biblie atarnata la centura, racnind Hate me, blame me, you can’t shame me. Cartile se arunca pe masa cu excelenta Metal is Dead, in care se deplange fariseismul caselor de discuri si dogma morgana in care se scalda miscarea metal moderna.
 
In concluzie, Southern Born Killers este un binevenit si neasteptat nou capitol in istoria Stuck Mojo, istorie care a inceput, conform declaratiei lui Rich Ward, odata cu semnarea Declaratiei de Independentza de catre un stra-stra-strabunic al sau de pe partea mamei.

 ''Mojo is back... and it's open season!''


Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina