Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Type O Negative

1991 Slow, Deep and Hard
1992 The Origin of the Feces: Not Live at Brighton Beach
1993 Bloody Kisses
1996 October Rust
1999 World Coming Down
2003 Life Is Killing Me
2007 Dead Again
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Aron Biro Dead Again (2007)

07 Mai 2007

de Aron Biro

Type O Negative - Dead Again
Durerile facerii albumului Dead Again marcheaza o perioada de schimbari majore in existenta grupului: incetarea colaborarii cu Roadrunner Records, infiintzarea proiectului Seventh Void de catre chitaristul Hickey si tobosarul Kelly si, in acelasi timp, cooptarea celor doi in grupul Danzig, una din influentele majore ale stilului TON. Totusi, evenimentul care marcheaza major noul album este aparenta convertire la crestinism a lui Peter Steele. Victima a caselor de discuri, hartuit de homosexuali, cu narile iritate de cocaina, sfasiat de inmormantarile in familie si cu un dureros dor de mama, Peter Steele gaseste lumina calauzitoare in imaginea calugarului zombificat Rasputin, deopotriva tzap ispashitor al istoriei corupte, sfant adulat de prostituate, salvator si afurisitor al contemporaneitatzii sale. Tonul de imprecatie biblica asigura albumului Dead Again coeziunea conceptuala care a lipsit pe precedentul Life is Killing Me.
 
Anticiparile nihiliste de pe World Coming Down capata o data mai precisa, daca e sa dam crezare posturii evanghelice fluturate pe single-ul The Profit of Doom (3): anul 2029 va aduce, conform profetziei Type O Negative, sfarsitul lumii prin coliziune cu un asteroid. Pana la data fatidica si eliberatoare, iconoclastul catolic Peter Steele compune piese pe tema vietzii de dupa moarte, a mortzii de dupa viatza de dupa moarte, a vietzii de dinainte de nastere si a conflictului israelo-palestinian (These Three Things (6)). Fara indoiala, avem de a face cu o rascruce majora in dogma lirica a grupului, de la dark metalul cand misogin, cand feminist, la un white metal in care nu e clar daca "white" semnifica speranta crestina sau imaculata cocaina. Erotismul este deasemenea puternic filtrat in cheie biblica: An Ode to Locksmiths (9) ne spune povestea penisului serpentin si a marului inocentei. Halloween in Heaven (5) aduce prima picanterie in cadrul unui stil comod pentru trupa, vocea feminina a grupului Lycia. Piesa ne garanteaza ca toti muzicienii rock ajung in rai, incadrandu-se in trendul tributurilor aduse mortii regretatului Dimebag (Pantera) de catre grupurile metal americane.
 
Momentul gotic, privire aruncata in urma la October Rust despre anotimpuri si regrete mai uscate decat frunzele, este consistenta September Sun (4), altfel o piesa izolata in contextul retro al unui album care alterneaza intre stoner doom saptezecist si refrene punk. Albumul se incheie in stil traditional psihedelic cu Hail and Farewell to Britain (10), finalizata cu o posibila retrospectiva (sau profetie?) ambientala legata de Anglia si rafalele Luftwaffe.
 
In perioada imediat urmatoare primului razboi mondial, un penis intr-o cutie de lemn a constituit obiect de trafic in Paris sub pretextul ca ar fi membrul reproducator al lui Rasputin, idolatrizat ca garant al fertilitatii. Justitia cosmica a facut ca organul respectiv sa ajunga intr-un borcan, vedeta a muzeului erotic de la St. Petersburg, in timp ce cutiile cu parul partenerelor sexuale ale lui Rasputin sa fie ingropate sub casa sa natala.

 Speranta moare ultima!


Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina