Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Avantasia

2008 The Scarecrow
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
The Scarecrow (2008)

14 Iunie 2008

de Anca Oroi

Avantasia - The Scarecrow
Intoarsa din crestetul muntilor, am inceput sa ascult albumul cu sperietoarea de ciori. De fapt sa-l reascult. Tovarasul meu de cort incerca sa se lase de fumat, si in loc sa ma “acompanieze” la tigara de dupa, isi punea castile la urechi si asculta ultimul album Avantasia. Imi mai pasa si mie o casca din cand in cand ca sa ascult o “super-piesa” numita What kind of love. Cand i-am spus ca aduce cu un soundtrack de Titanic in care s-a ratacit Bruce Willis a cam facut bot. Probabil nu stia ca tanarul – pe atunci – Bruce a refuzat sa joace in acea megaproductie de frica sa nu-i salveze pe toti. Nici gluma asta nu i-a placut. “E rasuflata” mi-a zis. In trenul de intoarcere a mai incercat sa ma corupa cu Shelter from the rain. I-am zis ca mi-a pus din greseala Helloween. Inconfundabila vocea lui Kiske. Iar solourile de chitara par decupate nota cu nota din anii ’80. Dar recunosc ca m-a prins. Daca nu ai ocazia sa traiesti cu originalul, te multumesti cu o copie up to date. Acasa i-am pus piesa lui taica-miu. Cand l-a auzit pe Kiske i s-a facut pielea gaina si mi-a cerut stick-ul pentru o auditie solitara.

Intre timp ma suna tovarasul de cort. A hotarat ca este mai bine sa ne despartim. El isi doreste o prietena care sa creada in “spiritul metal” si care sa nu-l ia peste picior. A mai balmajit ceva cu “hail” si “metal warriors” si a inchis telefonul.

Taica-miu in schimb era prins bine de tot in mrejele discului. Descoperise ca Kiske mai apare si pe piesa tip Titanic iar Alice Cooper e main vocal pe The Toy Master. A mai cautat si pe net ceva informatii. I-a aparut un zambet cand a vazut numele lui Kai Hansen. El a fost (si este) mare fan Helloween. Il mai suprind uneori seara ascultand Keeper-urile. Mai cheama cate un amic doi… si fac misto de mine. Se tot agita sa ma convinga ca “atunci se facea muzica adevarata”. Nu-i bag in seama. Mi-a cerut sa-i gasesc niste albume Edguy. Tobias Sammet – one man show-ul discului – poarta vina unor discuri Edguy si probabil ca merita ascultate. Piesa de titlu – de peste 11 minute – ne-a placut. Asa ca tata si-a deschis o sticla de vin si si-a pus si niste Rhapsody.

Telefonul suna. La celalat capat tovarasul de cort. S-a razgandit in privinta despartirii si vrea sa vina pana la mine. Vrea sa-l iert. Ma iubeste. Si i se rupe de spiritul metal, semne de ciocan sau manowari. Le-a spus fratilor lui de lupta bancul cu Bruce Willis si Titanic. I-au spus ca nu e “true” daca a vazut Titanicul… Bla bla bla… Si el care credea ca “este un exemplu nu numai pentru rockeri, ci si pentru orice persoana ce vrea sa-si construiasca o cale distincta in viata...”

Am dat drumul la televizor. La ProTV se relua a 50 oara Die Hard 1. I-am zis si tatei sa nu mai zica bancul cu Willis si Titanic. E rasuflat.

 Crraaa! Craaaa! Craaaa!


Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina