Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Transplants

2002 Transplants
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Ioan Cora Transplants (2002)

06 Iulie 2005

de Ioan Cora

Transplants - Transplants
50% punk. 10% hip-hop. 10% rap. 10% heavy-metal. 10% grunge. 10% contributia proprie. Procentele de mai sus sunt estimative. Pe langa genurile amintite se mai poate adauga electro si chiar stoner. Toata “salata” asta a nascut un album care poarta amprenta anilor 2000 cu toate conotatiile pozitive ce rezulta din aceasta. Reciclarea muzicii “vechi” la care a recurs si Transplants este o reteta mult uzitata de trupele rock si nu numai. De data aceasta cei trei membri ai trupei ofera un set de piese proaspete cu puternice accente mainstream. Idei, refrene, feeling, ura si chiar putin sentimentalism. Din punctul de vedere al genului (punk), albumul Transplants este o surpriza pentru un “taram” oarecum anost si lipsit de "evenimente" deosebite in ziua de azi (anii 2000). La nivel general, se poate dezvolta problema unei accesibilitati ridicate si al unui mesaj protestatar mult tocit de generatiile punk dar inedit pentru ascultatorul de ocazie. Ancorarea in timp(ul prezent), colajul inteligent si mijloacele moderne de exprimare sonora transforma acest material intr-un echivalent al celebrului slogan: Punk’s not dead. Exista, insa, si o latura mai mult sau mai putin evidenta: perisabilitatea produsului. In cele din urma tot de o chestiune de raportare la timp(uri) e vorba...
 
La o prima strigare se pot detecta nu mai putin de sase piese cu calitati de hituri. Remarc in mod special Tall cans in the air (2), Diamonds and guns (4) si Sad but true (6).
 
Tall cans in the air este o combinatie excelenta de punk, stoner si dj’s (se simte o influenta a la Fat Boy Slim). “Diamantele si pistoalele” au o puternica tenta dance. Nu e de mirare ca s-a “bucurat” de un videoclip. Auditia (pretentios spus) unei asemenea piese iti fura gandurile catre un concert de club cu Transplants. Chiar daca suna utopic pentru Romania, cu siguranta ca ar iesi “macel”.
 
Quick death (5) se deschide cu un riff arhicunoscut. Filtrat ce e drept. Distorsionat. Dar tot Metallica scrie pe el. Weigh on my mind (7) incepe ca o piesa Pearl Jam, deraiaza spre Guns’n Roses si se transforma intr-un adevarat hit glam. “Driblingurile” facute de Transplants prin istoria rock&pop sunt sarea si piperul albumului. D.r.e.a.m (11) este un exemplu de punere intre paranteze a genului rap (Busta Rhymes?).
 
Albumul este inchis de Down in Oakland (12). Piesa cu coloana vertebrala, decadenta si de efect. Vazuta prin prisma genului, un experiment.
 
La fel si trupa. Un proiect format din Tim Armstrong (Rancid), Travis Barker (Blink 182) si Rob Ashton plus 10 invitati. Abordarea lipsita de inhibitii (chiar si punkistii au inhibitii; nu!?), asumarea influentelor si mixul reusit al genurilor propuse ofera un album de actualitate; chiar daca nu prea original.

 Back up, back up, let's fucking go!


Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina