Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact


Brides of Destruction

2004 Here Come the Brides
inapoi la metal, punk si subgenuri

Interesat de alte sectiuni?
Interviurile Muzici si Faze
Rock romanesc
Pop & Rock
Progresiv & Experimental


Metal, Punk si subgenuri

Alice in Chains
Amorphis
Anathema
Annihilator
Astrosoniq
Avantasia
Billy Idol
Black Stone Cherry
Blind Guardian
Brides of Destruction
Cacophony
Cannibal Corpse
Carcass
Cradle of Filth
Dead Kennedys
Death
Def Leppard
Dimmu Borgir
Dinosaur Jr.
Dog Eat Dog
Down
Dream Theater
Edguy
Europe
Evanescence
Evereve
Faith No More
Green Day
Guns n'roses
H.I.M.
Helloween
Iced Earth
Iron Maiden
Judas Priest
Katatonia
King Diamond
Korn
Lacrimosa
Linkin Park
Made out of Babies
Manowar
Marilyn Manson
Masterplan
Mayhem
Megadeth
Melvins
Meshuggah
Metallica
Moonspell
Mother Love Bone
Motorhead
My Dying Bride
Napalm Death
Nightingale
Nirvana
Obituary
Overkill
Ozzy Osbourne
Pantera
Paradise Lost
Pearl Jam
Pungent Stench
Queens of the Stone Age
Rammstein
Rhapsody
Screaming Trees
Sepultura
Sex Pistols
Six Feet Under
Slayer
Smashing Pumpkins
Sodom
Sonic Youth
Stuck Mojo
Suffocation
Suicidal Tendencies
Sunn 0)))
Symphony X
System of a Down
Tang Chao (China)
Temple of the Dog
The Kovenant
The Meads of Asphodel
Therion
Tiamat
Transplants
Troll
Type O Negative
Ufomammut
Velvet Revolver
Venom
Virgin Black
Winds
Horia Diaconescu Here Come the Brides (2004)

05 Ianuarie 2006

de Horia Diaconescu

Brides of Destruction - Here Come the Brides
Soundul glam „L.A.”... Prin anii ’80 si pe la inceputul ’90 doua trupe isi disputau titlul de Cicciolina rockului: Mőtley Crüe si L.A. Guns, intre sute de alte formatii de androgini care se destrabalau in vazul comunitati hard, si chiar pe MTV. In 2004, pentru a nu se dezminti de ce stie mai bine sa faca, Cicciolina si-a umflat din nou silicoanele, si-a aranjat un facelift si a deschis un bordel grunge sub numele Brides of Destruction. Basistul Nikki Sixx (fondator Mőtley Crüe) si chitaristul Tracii Guns (fondator L.A. Guns) sunt cei doi indivizi responsabili de acest nou stabiliment al pierzaniei rock’n’roll.
 
Pentru pretul unui CD, platitorul are la dispozitie 35 de minute de glam-punk metalizat, contaminat de inevitabilul rictus post-grunge. Sunt noua piese care isi pot face loc pe compilatiile best-of ale genului. Nici nu-i de mirare. Pe langa cele doua formatii amintite, „miresele” au invatat meserie si alaturi de Guns n’roses, Alice Cooper, W.A.S.P., Vixen, Poison, Lita Ford, Ratt etc. Gasca s-a completat cu doi „vagabonzi” ai scenei L.A.: vocalistul London LeGrand (fara trupa) si bateristul Scott Coogan (ex gasca de hardcore a lui Vanilla Ice!).
 
Pentru ca pe un asemenea album nu se oculteaza nimic, Shut the fuck up (1) spune totul de la primele secunde. O piesa punk alerta, cu debit verbal de Sex Pistols, ritm mecanic a la Ministry si mixaj nisipos. La aceeasi viteza, I don’t care (2) aduce tribut trinitatii proto-punkului american: The Stooges, New York Dolls si MC5. Compozitiile dau senzatia de jamming, mixajul are doza controlata de praf si rugina, iar London LeGrand penduleaza intre vocalize grunge si graffiti glam. Lipsesc in general solourile! (probabil ca, oricum, nimeni nu mai doreste sa auda chitara efeminata din L.A. Guns).
 
I got a gun (3) este o piesa Pearl Jam cu refren Queensryche. 2 times dead (4) nu avea cum sa fie absenta de pe un album rock’n’roll din 2004. O bucata de groove made in the US, la intersectia Black Label Society si Alice in Chains. Natural born killers (6) ar fi putut fi recomandarea rock a MTV-ului cand Black Crowes erau la moda. Life (7) este un scurt rendez-vous sub o cruce de piatra. Poate cea mai reusita linie melodica a discului. Revolution (8) se adreseaza, generic, direct fanilor Guns si Crue. Ultima piesa, Only get so far (9), este o balada glam obosita si rutinata, cu un solo marca Tracii Guns. Tigara de dupa un blow-job.
 
Ironia face ca dupa ce generatia grunge a maturat cu toata scena glam, intr-un final tot diverse „curve batrane” isi fac socotelile. Citeam deunazi in Billboard topul celor mai mari incasari live ale momentului. Pe langa traditionalii dinozauri am intalnit si formatia Motley Crue care s-a reunit pentru un profit net de vreo 40 de milioane de dolari. Brides of Destruction isi impart insa felia de succes cu Velvet Revolver (trupa asamblata pe ruinele Guns n’roses), fata de care sunt ceva mai punk si lipsiti de orice fel de nuante. Dincolo de aspectele comerciale, asemenea gasti isi justifica existenta satisfacand cerinte ce inca nu sunt desuete, indiferent de ambalaj. Eticheta de pe CD descrie clar produsul: „Sleazy & lethal garage cock-rock!”.

 Sunt fete mari?
 


01 Ianuarie 2006

Recomandare online-shop



Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina