Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact

Interviu cu Nicu Tarna - voce Gândul Mâţei

07 August 2006
de Mihai Plamadeala si Natalia Ardelean

Parca totusi in Basarabia, rockul este considerat ceva mai mult ca fiind muzica adevarata de catre categorii mai largi de public, nu doar de catre fanii genului. (Nicu Tarna)

Axident, Gândul Mâţei, Zdob si Zdub, Pavel Stratan si, mai nou, Alternosfera sunt cateva nume ce legitimeaza modul cum se face muzica in Republica Moldova. Ghem in ghem (GM) este, consideram noi, unul din primele 10 albume romanesti realizate in 2005. Mai putin cunoscuti (in Romania) decat Zdob si Zdub, Gândul Mâţei sunt in prezent celelalt varf rock al scenei din Basarabia. Trupa s-a format in urma cu zece ani, iar primul succes, bifat pe ambele maluri ale Prutului, a fost Goroh cu cotlete, una din piesele ce au dat tonul rockului si umorului "made in Moldova". De "la Ciocana" cu soundul de hardcore si trompeta, formatia si-a largit in prezent audienta apropiindu-se de rockul cu influente pop. 

Pana cand trupa va "cuceri" si interesul publicului de concert din Romania, cartea de vizita se numeste Ghem in ghem, un album al carui profesionalism in orchestrare si productie depaseste cele mai multe formatii autohtone. Mihai Plamadeala si Natalia Ardelean au discutat cu vocalul si textierul formatiei - Nicu Tarna, aflat in Bucuresti pentru un recital la Festivalul Tuborg.

Discografie Gândul Mâţei:
- Cu gandul la ea (2000)
- La Ciocana (2004)
- Ghem in ghem (2005)



Descarca aici inregistrarea video

Muzici si Faze / Gândul Mâţei

Muzici si Faze / Top 2005
Gândul Mâţei - sit oficial

 

 

 

01. a. Ce inseamna Gândul Mâţei in prezent? Dar cel mai recent album al vostru, Ghem in ghem?

          Pe 18 mai 2006 trupa a implinit 10 ani de activitate. Ghem in ghem este suma experientelor si transformarilor noastre de pana acum. Am inceput ca oricare alta formatie, cantand acasa, cand parintii erau la lucru si apoi in subsol. Asta era prin 1994. Eu am fost principalul “vinovat”. M-am intalnit apoi cu tobosarul Mamba, care studia percutia. In 18 mai 1996 am debutat cu primul nostru concert.
          Am evoluat atat muzical, in compozitie, texte si interpretare, dar si in ceea ce priveste profesionalismul, general vorbind. Membrii trupei sunt absolventi de Conservator, mai putin eu care am studiat actoria si canto. Sunt asadar si actor, insa muzica imi ocupa cel mai mult timp. Avem acum in plus un deceniu de activitate live in Basarabia, Romania, Rusia, dar si pe scenele din Europa. Componenta trupei este urmatoarea: Nicu Tarna – voce, Iaravoi Sergiu (Yarik) – chitara, Igor Cristov (Igoras) – claviaturi, Micsanschi Marcel (Mamba) – baterie, Ghenadie Cazac – trompeta si Sergiu Rusu – bas. 
          Sunt multumit de toate piesele discului. Multi ne-au crezut o trupa de rock dur. Am si cantat hardcore la inceputul carierei. Iata ca ne-am schimbat, pastrandu-ne autenticitatea. Nu trebuie sa strigi sau sa urli, se poate spune si in soapta ce ai de spus (rade). Acum cantam un soft-rock lights. Ne-am gandit mult la aceasta evolutie si am luat-o foarte in serios. Consideram ca ne-am rafinat muzica si mesajul. Exista mai multa poezie acum. 
          Multi asteapta poate un Gândul Mâţei hardcore si cu texte haioase a la Pavel Stratan. Trebuie sa va spun ca noi am fost intre primii ce am dat acest ton al umorului “made in Moldova”, atunci cand in 1996 am scris Cotlete cu goroh, piesa ce a avut succes de ambele parti ale Prutului. Atunci aparusera formatiile radicale gen Parazitii si BUG Mafia cu mesaje directe si chiar obscene, pe cand in Basarabia tocmai se afirmau Gândul Mâţei si Zdob si Zdub
          Avem pe disc si o piesa pop precum Optiunea ta, simpla, cu mesaj clar si direct. In cronica de pe Muzici si Faze am vazut ca este descrisa ca avand un “iz electoral”. E o piesa cu mesaj explicit adresat basarabenilor tineri. Cam o treime din moldoveni lucreaza in afara tarii, in Israel, Germania, Franta, Spania etc. Consideram ca avem nevoie de o schimbare de mentalitate. O alta schimbare de mentalitate decat cea din Romania. 


b. Ce formatii ai ascultat si te-au influentat in adolescenta?


          Am inceput pe la 12 ani ascultand muzica impreuna cu fratele meu care era fan heavy metal. Apoi am trecut pe Guns, Cinderella, Skid Row, nu mai vorbim de Ozzy care e tatal tuturor. Mi-au placut Aquarium si Agatha Cristie din Rusia, O’chad si Axident din Basarabia, dar cam atat, eram intr-o euforie cu muzica occidentala. 
          Apoi am ascultat punk: Sex Pistols, Ramones, Exploited, Dead Kennedys. Si din ’91 am devenit nirvanist… ascultam si Pearl Jam, Soundgarden, RATM, Biohazard sau Silverchair.


02. a. Cum arata publicul Gândul Mâţei? 


          Are varsta intre 15 si 35 de ani. E vorba de tineri, foarte multi studenti care vor de la muzica ceva mai mult decat satisfactiile oferite de bere, fete si tigari (luate in orice ordine!). Cred ca este un public ascultator de pop-rock sau rock, mai educat sau daca vreti, mai stilat.. Prin muzica noastra, prindem insa si la marea masa. 

b. Crezi ca publicul vostru se suprapune cu cel al formatiei Zdob si Zdub? 


          Nu... Avem fani care se bucura de ambele formatii, ma refer aici la persoanele interesate in general de muzica de calitate. Dar ca stiluri suntem diferiti. Nu consider ca ascultatorul de Gândul Mâţei este neaparat interesat de Zdob si Zdub. Noi cantam rock cu influente pop, ei canta folclor. 


c. Se suprapune publicul vostru cu publicul O-Z
one?


          Eu am invatat cu ei la scoala, iar cu Dan Balan ma cunosc de multi ani. Pentru noi, O-Zone a fost o mandrie nationala. Ma refer aici si la Romania, nu numai la Basarabia. Niste “ciobani” din zona Carpatilor… (rade), niste ciobani mioritici, intelegeti ce vreau sa spun… au aratat lumii ca pot face muzica pop de calitate. Am cunoscut chiar rockeri care si-au luat CD-ul O-Zone din motive de mandrie nationala. 
          Stiu ca multi considera O-Zone kitsch. Este disco, dance etc. Cei care asculta Sting sau Clapton nu digera asa ceva si ii inteleg. Dar eu am acceptat si chiar aplaudat modul cum s-au afisat public. Sunt simpatici, iar pentru publicul de afara sunt exotici. Ca sa va raspund la intrebare, publicul nostru nu se suprapune cu publicul O-Zone


03. a. Cum sunt receptate trupele din Romania in Basarabia? Cat de cunoscuti sunt, spre exemplu, Vama Veche?


          Vama Veche nu sunt cunoscuti in Basarabia la nivelul Gândul Mâţei sau Zdob si Zdub, dar iubitorii de muzica ii asculta. Acum cinci ani a inceput de fapt “romanizarea” muzicii din Moldova. Inainte, se mergea pe rusificare, cei mai multi cantau in rusa, plecau sa cante in Rusia si la noi veneau in principal trupe de acolo. In ultimii ani trupele romanesti ca Vita de Vie, Vama Veche, Iris, Holograf, Stefan Banica Jr. sau Luna Amara au inclus Basarabia in turneele lor. Practic toate formatiile care si-au facut un nume si au un cuvant de spus au venit in fata publicului din Moldova. 
          Se simte totusi o insuficienta de promovare a trupelor romanesti in Basarabia, asa cum si Gândul Mâţei are o insuficienta de promovare in Romania. 
          Am remarcat si faptul ca unele trupe din Romania concerteaza la Chisinau cu aerul de staruri internationale. Ca si cum ar fi Metallica ori Radiohead si nu doar o trupa buna din Romania. In calitate de organizator de evenimente am cunoscut atitudinea backstage a unor trupe, care, chiar si in conditii logistice perfecte se comportau cu multe mofturi.


b. Ce parere ai de raportul imagine-muzica in oferta formatiilor din Romania?


          Cred ca trupele pop si rock mainstream din Romania incearca prin atitudine si look sa copieze staruri internationale… Si unora chiar le reuseste unu la unu. Din pacate nivelul muzical general este scazut. Eu nu le-as da multora nota de trecere. 
          In ceea ce ma priveste, muzica este pe primul loc. Am cantat cu Gândul Mâţei in Germania, Franta si Italia unde am vazut ca fara profesionalism muzical practic nu contezi. Dar acolo este altceva. La noi sunt posibile si alte trucuri. In Romania se aude mult Accent, dance, disco. Avem si noi playback bineinteles. Parca totusi in Basarabia, rockul este considerat ceva mai mult ca fiind “muzica adevarata” de catre categorii mai largi de public, nu doar de catre fanii genului. 


4. a. Cum arata viata muzicala a Chisinaului pe harta rock. Unde se intampla lucrurile importante in materie de muzica?


          Orasul are un milion de oameni, iar rockerii au locurile lor de intalnire. Clubul Black Elephant a fost punctul zero unde de multi ani au cantat toate numele importante din Rusia, Romania, Franta si Germania care au venit. De la folk pana la death metal. In prezent clubul este intr-o criza financiara si isi asteapta falimentul. Vara asta are lacat la usa. Yellow Submarine, celalalt club important s-a inchis si el.
          A ramas Clubul Moscova care este mai mult o sala de concerte cu peste o mie de locuri, unde se fac evenimente de tot felul. Ar mai fi Teatrul Verde, potrivit pentru concerte open air. Apoi mai sunt cateva cluburi underground de jazz. Este din pacate o criza la capitolul muzica vie, live. 
          In timpul verii sunt festivaluri pop & rock. La ultimul festival mare, ChefStock, primul festival de rock romanesc in Moldova, au cantat Vita de Vie, Omul cu Sobolani si B-Ton. Ar mai fi si Festivalul Staryi Melnik, dupa numele berii rusesti, unde canta trupe din Moldova si Rusia. Festivaluri Staryi Melnik se organizeaza in tot spatiul ex-sovietic. 


b. In Romania circula legenda ca fanii basarabeni sunt mai adevarati. Ai putea sa caracterizezi fanul din Republica Moldova fata de fanul de la Bucuresti?


          N-as putea observa o diferenta obiectiva intre publicul din Chisinau si cel din Bucuresti, de exemplu. Tineretul si fanii muzicii sunt la fel si aici, ca si in Germania sau Moscova. Globalizarea si-a spus cuvantul, chiar si dincolo de fosta Cortina de Fier. 

c. Se mai spune si ca publicul din Moscova este mai educat decat publicul de la Bucuresti.


          Nu cred asta. E aceeasi prejudecata ca si aceea din filmele americane, care arata, in cealalta extrema, niste rusi calare pe tancuri care canta la balalaica si beau votca. Moscova este un oras super-modern. Comparabil cu Londra sau New York (cu plusuri si minusuri). Dar fanii sunt la fel ca la Bucuresti ori Chisinau. 

d. Ati cantat la Moscova?


          Da, constant. La foarte multe cluburi. La 16 Tone, la Bunker, la B2 care este un club foarte mare. Vom canta si in Rusia si ne dorim asta. Prin ceea ce facem, ne consideram muzicieni fara frontiere. Publicul din Moscova este parca mult mai rock. La fel si muzica difuzata la radio. Am cantat la festivalul Megahaus si la cel mai mare festival din Rusia, Nashestvie, chiar in fata a 200 000 de oameni. Senzatia a fost deosebita ca artist. M-a bucurat si faptul ca pe langa steagurile rusesti in public am vazut si unul romanesc.


5. Pe noi ne-a impresionat faptul ca la primul concert Zdob si Zdub din Romania, in 1997, a venit un autocar cu 40 de fani de la Chisinau. In afara de ei, la concertul din Laptarie mai erau cativa studenti basarabeni din Bucuresti si doi-trei
oameni din presa interesati de fenomen. L-am intalnit acolo pe Doru Ionescu de exemplu. 

          Nu stiu, n-am analizat chestiunea. Cred insa ca diferentele de fani sunt de la om la om, nu de la zona geografica la alta. Atunci cand cantam la Chisinau, toata sala este a mea. 
          Este adevarat insa ca atunci cand trupele din Republica Moldova traverseaza Prutul se formeaza grupuri de romani basarabeni care le sustin si in fata scenei se distreaza intre ei. Eu ii recunosc dupa cum arata si vorbesc. Uneori, voi nu prea ne intelegeti glumele. (rade) Cand un tanar basarabean vorbeste cu alt basarabean se aud trei cuvinte in romaneste, doua in ruseste, patru in alte limbi. E un “slang” din Basarabia pe care numai noi il intelegem. Recunosc un basarabean imediat dupa ce foloseste o expresie ori un cuvant specific. 


6. Este o coincidenta faptul ca sunteti o formula rock cu sectiune de brass si voi si Zdob si Zdub, sau este o moda in Republica Moldova? Poti face o paralela intre cele doua formatii?


          Noi am fost intre primii care am folosit brass-ul “pe rock”. Inainte a fost Cuibul, trupa producatorului de la Zdob si Zdub, dar ei cantau cam funk. Tot cand ne-am format noi a aparut si grupul Zdob si Zdub, care canta hardcore dur pe linia Rollins Band si Biohazard. Noi aveam insa un sound mai divers, cu hardcore, rock plus trompeta. Valeriu primul nostru trompetist a plecat apoi la Zdob si Zdub. Intre timp, muzica noastra a devenit mai soft, iar soundul lor a inceput sa semene cu ceea ce faceam noi initial. Noi am evoluat spre pop-rock, iar ei spre folclor adaptat la pop si rock. Mie imi suna a muzica de nunti. Le-am si spus ca ei de fapt fac aranjamente pop si rock pentru folclor. Dar sunt profesionisti. 


7. a. Ce impact a avut Perestroika - Glastnost asupra muzicii rock din Uniunea Sovietica? 


          Eram prea mic atunci in 1985. Dar a fost o dezghetare. Mai tarziu, pentru noi tinerii, cea mai la indemana senzatie a fost ca de la uniforma cu cravata am trecut la haine de strada, blugi, cercei si piercing. Pe atunci se asculta mult Maiden, Accept, Slayer si Metallica.
          Prin ’85 a aparut prima trupa de metal din Uniunea Sovietica – trioul Kruiz, condus de moldoveanul nostru Valeriu Gaina. Erau o formatie foarte apreciata, adorata chiar de toti rockerii din Uniune. Pe vremea aia se canta numai muzica “patriotica” comunista, la voi cu Ceausescu, la noi cu Perestroika… Ha ha ha!… Au aparut thrasherii astia cu tinte, streci de piele, ciocate, adidasi pe scena. Si cu… PLETE! Aoleu era o NEBUNIE!

b. Thrasherii Kruiz sunt cunoscuti si rockerilor din Romania de peste 40 de ani. 


          Dupa un concert al nostru din Black Elephant, m-am cunoscut cu Valeriu Gaina. Este prieten al formatiei Gândul Mâţei. Acum se afla in Los Angeles unde are propriul studio. A avut o trupa care s-a numit Gain, de la… “gaina” (rade). A venit in Rusia si vrea sa faca o renastere a Kruiz-ului de altadata. Si-a gasit tobosar, Vasile din Tiraspol, si paremi-se ca basistul a murit de la droguri, asa s-a auzit… 
          E milionar, dar s-a batut si a lucrat mult. A colaborat cu diversi interpreti, a facut muzica pop, de estrada, country si a vandut, in forma de producator al unor artisti din SUA si Coreea de Sud peste 800 000 de discuri. Firma Gibson facea special la comanda pentru Valeriu Gaina
          Un tip foarte interesant, modest si fara aere de vedeta. Ne gandim la un proiect comun, pe care sper sa il finalizam prin noiembrie, ori un featuring ori sub forma de producator… inca nu am stabilit exact. Acest proiect va fi lansat si in Moldova, Romania si in Rusia.


c. Valeriu mai are parul lung?


          Da, e rocker cum a fost! Seamana cumva cu Minculescu. (rade) Rockerii din perioada aia au ramas fideli rockului old school, asa cum l-au cunoscut. Cu geaca de piele, plete si ciocate. Generatia noastra e un pic diferita. Noi ne vopsim sau ne radem in cap (rade).

d. Ce parere ai de Nautilius Pompilius, una din trupele reprezentative din perioada “Perestroika”? Au cantat si prog la un moment dat. Ce recomandari rock ne poti face din fosta Uniune Sovietica?


          Nu mai tin minte prea multe trupe, dar Nautilius Pompilius au fost intr-adevar o formatie adevarata! 
          Recomand din Ucraina: Okean Elzy; din Bielorusia: TT-34, de rock super-dur; iar din Rusia: Bi-2 si cantareata Zemphira.


8. Stim ca la lansarea discului ati facut o prezentare inedita, de afisaj public in Chisinau. Te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre modul cum ati promovat albumul Ghem in ghem (in Moldova, Romania, spatiul ex-Sovietic etc.)! 


          Am avut parte de o promovare destul de deosebita a acestui album. Multi artisti din Romania s-au mirat de acest mod de promovare. Am colaborat cu o firma importatoarea de jeansi, una dintre cele mai importante din Republica Moldova. Am avut parte de billboarduri postate in punctele cheie ale orasului, pe fiecare billboard aparand cate un membru al formatie si cateva cu echipa completa. Peste tot dadeai cu ochii de Gândul Mâţei. A fost o publicitate de imagine foarte bine venita. Acesta a fost punctul foarte al intregii campanii de promovare.   
          Normal, am avut spoturi audio si video plasate la cele mai importante posturi tv si radio din Moldova si  afise stradale. Au aparut cronici ale unor muzicieni cunoscuti din Moldova despre album (au fost si mai bune si mai rele, in functie de gusturi si interese) si am avut o conferinta de presa in dimineata de dinaintea concertului.
          Concertul de promovare a albumului a avut loc in Clubul Moscova si a avut parte de momente artistice foarte interesante, jocuri de lumini, artificii si actrite dansatoare care au oferit un spectacol interpretativ foarte bun, plus un after party cu presa, prieteni, oameni ai muzicii…
          Acest album a avut parte de o prezentare destul de succinta in Romania, cel mai important moment fiind emisiunea lui Doru Ionescu, Rock Forum, marcata printr-un interviu si concert in Club A. Astfel am avut o cazia sa ne prezentam albumul atat verbal cat si asa cum stim noi cel mai bine, prin muzica noastra. Am avut si un concert in Club Preoteasa. Oricum prmovarea in Romania nu s-a incheiat deoarece avem planuri mari pentru perioada urmatoare, chiar lanasarea oficiala a acestuia pe piata din Romania si o serie de concerte in toata tara… sper ca presa ne va sustine.
          In Rusia nu am ajuns cu acest album, deoarece pentru aceasta tara trebuie sa pregatim material in limba rusa si inca nu l-am finisat, ia destul de mult timp.


9. Care crezi ca sunt atuurile formatiei Gândul Mâţei in fata publicului si producatorilor din Romania (case de discuri, agentii de concerte etc.)?


          Atuurile formatiei… In primul rand ar fi experienta noastra de 10 ani in fata unor oameni destul de diferiti, pe scenele multor tari, experienta de a canta in fata a 200.000 oameni, ceea ce nu prea cred ca multe formatii din Romania au avut parte… Astfel nu suntem o echipa de copii care da din coate sa se afirme, ci suntem o formatie de rock, ce are experienta a 10 ani de interpretari live si care sustine acest lucru. Suntem o formatie ajunsa deja la maturitate, care stie ce doreste de la muzica sa si de la fanii sai, suntem o formatie care s-a perfectionat si care ofera o muzica completa si calitativa.
          In al doilea rand ar fi mesajul formatiei, care exista, este usor de perceput, insa este destul de profund si expresiv… Spre deosebire de multe formatii actuale care au uitat de acest ingredient atat de important pentru o muzica de calitate.
          In al treilea rand ar fi provenienta nostra. (Rade) in Romania formatiile din Republica Moldova sunt pe val, iar publicul este foarte receptiv la acestea.
          Si nu in ultimul atuul cel mai important este insasi muzica noastra…


10. Penultima interebare: de cate ori ai vazut filmul “Micuta Vera”?


          Integral l-am vazut o singura data si de mai multe ori in crampeie… Insa nu este genul meu de filme din fosta Uniune Sovietica… au fost si mai bune.


11. La finalul intalnirii te rugam sa ne spui o faza (anecdotica, absurda, memorabila) din experienta ta cu Gândul Mâţei!


          Greu de spus… au fost destul de multe si diferite, insa nu mi le amintesc pe toate… Exista asa un “blesten” sa spunem. Nu imi doresc sa cant la nunti, insa am avut destul de multe propuneri in acest sens. Si nici una dintre ele nu s-a materializat. Am avut o tanara fana care isi dorea foarte mult sa cant la nunta ei. Se casatorea cu american, ei bun, ne-am intalnit noi, am discutat, am stabilit termenii si am primit avansul… Cu aproximativ o saptamana inainte de nunta, am primit un telefon de la sora acesteia, care printre lacrimi, imi explica ca trebuie sa contramandeze acest mini concert, deoarece rudele de la tara afland ca vom canta noi au refuzat sa vina, si practic ramaneau fara invitati… Se pare ca speriem batraneii. (Rade)



Interviu de Mihai Plamadeala si Natalia Ardelean
Bucuresti, Terasa La Motoare
31 mai 2006



Gândul Mâţei 2006
Ghenadie Cazac (trompeta), Yarik (chitara),
Nicu Tarna (voce), Mamba (tobe),
Sergiu Rusu (bas), Igoras Cristov (clape, jos)




















Nicu Tarna (voce) si Sergiu Rusu (bas) 

















Natalia Ardelean si Nicu Tarna
In timpul interviului
























Live in Club Moscova, Chisinau 2005
Lansarea discului Ghem in ghem


























Gandul Mâţei la deschiderea Stadionului Zimbru
















Live Club Moscova, Chisinau, nov 2005
Lansarea albumului Ghem in Ghem





















Mihai Plamadeala si Nicu Tarna
In timpul interviului















KRUIZ '88 "Soviet Glastnost Metal"
In centru - Valeriu Gaina











Live la Chisinau










Live in Club Moscova
Chisinau, 2005




















"Eu sunt balaurul!"






My Great Web page
Alte interviuri

18 Mai 2009 Interviu cu Adrian Enescu de Mihai Plamadeala 
01 Aprilie 2009 Interviu cu Nancy Brandes (Rosu si Negru) de Mihai Plamadeala 
22 Ianuarie 2009 Interviu - Calin Torsan de Mihai Plamadeala 
01 Aprilie 2008 Interviu cu Mircea Bujoreanu (Marchizu') de Mihai Plamadeala 
22 Noiembrie 2007 Interviu cu Liviu Hoisan (Tectonic, Comandorul Hoisan, Gruparea Industriala) de Mihai Plamadeala 
12 Noiembrie 2006 Interviu cu Eugen Nutescu (chitara, voce - KUMM) de Mihai Plamadeala 
17 Iulie 2006 Interviu cu Harry Tavitian de Mihai Plamadeala 
19 Iunie 2006 Interview with Tilo Wolff (Lacrimosa, Snakeskin) de Horia Diaconescu si Ioan Cora interviu in limba engleza
12 Iunie 2006 The Island: Interviu cu Alexander Balanescu si Ada Milea de Mihai Plamadeala 
28 Mai 2006 Interviu cu Horea Crisovan - chitarist in Blazzaj, Bio (ex Neurotica) de Mihai Plamadeala si Horia Diaconescu 
20 Martie 2006 Interviu cu Adrian Tanase - Tapinarii de Mihai Plamadeala si Adina Zorzini 
06 Februarie 2006 Interviu cu Mihnea Blidariu - voce Luna Amara de Mihai Plamadeala, Horia Diaconescu 
16 Ianuarie 2006 Interview with Jean-Luc Ponty de Mihai Plamadeala, Horia Diaconescu, Ioan Cora interviu in limba engleza
12 Decembrie 2005 Interviu cu Dimitrie Cadere (Entuziastii) de Mihai Plamadeala, Horia Diaconescu, Ioan Cora 
30 Noiembrie 2005 Interview with Tarja Turunen (ex Nightwish) de Horia Diaconescu, Ioan Cora, Mihai Plamadeala interviu in limba engleza
14 Noiembrie 2005 Interview with Klaus Schulze de Horia Diaconescu interviu in limba engleza
31 Octombrie 2005 Interviu cu Doru Apreotesei (ex Post Scriptum, Sfinx) de Mihai Plamadeala, Horia Diaconescu, Ioan Cora 
16 Octombrie 2005 Interview with Holger Czukay - CAN de Horia Diaconescu si Ioan Cora interviu in limba engleza
03 Octombrie 2005 Interviu cu Mircea Florian de Mihai Plamadeala si Horia Diaconescu 
02 Septembrie 2005 Interviu cu Toth Gabor - manager Moby Dick de Horia Diaconescu interviu in limba engleza
11 Iulie 2005 Interviu cu Cristian Madolciu - voce F.F.N. de Mihai Plamadeala, Ioan Cora, Horia Diaconescu 
21 Martie 2005 Interviu cu George Patranoiu - chitara Taxi de Mihai Plamadeala, Ioan Cora, Horia Diaconescu 
18 Februarie 2005 Interview with Fernando Ribeiro - the voice of Moonspell de Horia Diaconescu interviu in limba engleza
31 Ianuarie 2005 Interviu cu Dan Stanescu (ex Quartz, Ora exacta) de Mihai Plamadeala, Ioan Cora, Horia Diaconescu 
10 Ianuarie 2005 Interviu cu Aurelian Dinca - chitara Trooper de Mihai Plamadeala, Ioan Cora, Horia Diaconescu 
29 Noiembrie 2004 A short interview with Danny Cavanagh (Anathema) de Horia Diaconescu interviu in limba engleza

Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina