Muzici si Faze - prima pagina Motto Agenda Editoriale Interviuri Concerte Alte articole Legaturi Info Despre noi Contact

Horia Diaconescu Deftones live la Bucuresti (Arenele Romane, 25 iunie 2006)

26 Iunie 2006
de Horia Diaconescu


 

Judecand “pe hartie”, concertul Deftones poate fi considerat unul din evenimentele rock importante ale ultimilor ani. Pledeaza in acest sens faptul ca, dupa Metallica, sunt cea mai bine cotata formatie rock ce calca prin Romania (raportare la piata internationala). Eventualele vanzari de discuri, premiile Grammy ori numarul mare de difuzari pe MTV nu au fost insa atuurile principale pentru mini-festivalul din Bucuresti. Mai semnificativ este faptul ca evenimentul este primul concert din Romania cu trupe nu-metal, pentru publicul nu-metal, ce anterior nu s-a mai reunit decat prin cluburi si underground. Manifestarea capata astfel cota de interes in primul rand prin noutate si relevanţă ca fenomen social (si pe locul doi din punct de vedere artistic).

Concertele si festivalurile autohtone se adreseaza, de regula, aceluiasi nucleu de public conservator, ce percuteaza indeosebi la trupele din zona rockului traditional (hard, metal ori gotic). Acesta mai “racoleaza” si pe unii nostalgici sau fani care au imbatranit asteptandu-si trupele favorite, ori fragmente din publicul altor genuri (punk, alternative, nu-metal, hardcore, goth etc.), ce nu au parte de concerte. Din acest punct de vedere, consideram un succes al organizatorilor atragerea a peste 2500 de spectatori care altminteri nu s-au mai regasit impreuna la evenimente rock de anvergura. Un public complet diferit de acela intalnit la concertele din ultimii X ani (Moonspell, Therion, Soulfly, Megadeth, Clawfinger, Nightwish, King Diamond etc.) format, la Deftones, din fani nu-metal, dar si din consumatori generali de tendinte urbane.

Alegerea numelui Deftones a fost inspirata prin raportare la diversitatea moderata a scenei nu-metal si la o distanta de numai 6 ani de momentul de maxima popularitate a genului. (Invitarea unui nume mai interesant, precum Tool, s-ar fi soldat probabil cu un esec, pe de alta parte, asteptam si un concert System of a Down). Discurile Deftones definesc si documenteaza soundul cu care rockul a fost puternic mediatizat incepand cu a doua jumatate a anilor ’90 sub eticheta "nu-metal" (alaturi de Korn, Slipknot, P.O.D., mai tarziu Linkin Park, Evanescence etc.). De altfel, trupa (formata in 1988 de niste tovarasi skateri) s-a apropiat de manierele groove & crossover pe vremea cand viitorii Korn inca foloseau fixativ si se ocupau de glam-rock. Despre Deftones s-a mai spus si ca au introdus “lirismul” in nu-metal (discutabil, in masura in care rigiditatea curentului permite asemenea etalari). Acolo, insa, unde Korn pun pe coperti copii inspaimantati de umbre ale adultilor, Deftones deseneaza ponei albi.




"...contraceptie cu implant..."

Info:
Curentul nu-metal este reprezentativ pentru muzica anilor '90. Intre precursorii soundului neo-metal se numara Faith No More, Suicidal Tendencies, Body Count, Sepultura,  Rage Against the Machine, Primus, Pantera etc. Dpdv muzical legat de crossover (fuziunea de hardcore, metal, alternative si rap), "new-metalul" este, ca atitutinde, mai degraba un fenomen post-grunge. Primele trupe botezate nu-metal au fost Korn si Deftones, mai tarziu Coal Chamber, Slipknot, Soulfly, System of a Down, si direct pe MTV Limp Bizkit, Evanescence, Linkin Park (cu 35 mil. discuri vandute). Clawfinger pot fi considerati si ei intre primele trupe nu-metal, dar fiind din Europa nu li s-a aplicat eticheta, rezervata trupelor americane (ramanand in cazul lor la "rap-metal" sau "crossover"). Denumirea "nu-metal" a fost utilizata incepand cu a doua jumatate a anilor '90 pentru a delimita si promova trupele tributare unui sound agresiv, orientat pe textura si groove, mai putin pe linii melodice (lipseste in general solistica). Utilizarea tuturor instrumentelor in scopuri ritmice, cooptarea de DJ, prezenta unui vocal (sau doi) care fie isi scuipa cu ostilitate angoasele, fie si le deplange, intregesc peisajul sonor. Combinatii cu hip-hop-ul ori industrial-ul sunt de intalnit, desi orientarea tematica a trupelor reflecta mai mult frustrari personale (cu Parental Advisory), decat luari de pozitii politico-sociale. Doua teme recurente sunt pedofilia si abuzul comis asupra noilor generatii. Exista si exceptii, cel mai cunoscut caz fiind Tool, ce se apropie de teritoriul prog. Momentul de maxim succes comcercial a fost atins intre 1998 - 2001 prin implicarea unor factori promo ca MTV, Ozzfest sau evenimentul Woodstock '99, dar si datorita unui numar suficient de albume interesante. Prejudecatile ascultatorilor de rock / metal tradtional au respins in bloc curentul datorita mediatizarii excesive si mediei de varsta scazute a publicului. Pentru unii, nu-metalul a devenit astazi old school, iar mai vechii fani ridiculizeaza la randul lor noile trenduri (in special generatia "emo"). (Horia Diaconescu)



Alaturi de capul de afis au fost invitati Subscribe (Ungaria), Point Blank (Macedonia), precum si toate cele patru formatii de nu-metal din Romania, in ordinea intrarii pe scena: Godmode (Cluj), Implant Pentru Refuz (Timisoara), Crize si Coma (ambele din Bucuresti). Acestea s-au achitat de obligatia de trupe de deschidere, animand la pogo pe “rebelii” in bustul gol din fata scenei. Muzica a mers pe retetele monotone caracteristice genului si racnetele specifice, trupele de deschidere fiind fie copiii, ori copiile capului de afis. Observatia (anecdota) conform careia nu-metalul se canta cu mana stanga imobila pe grif a fost pusa in evidenta de recitalul Crize trupa deosebit de agresiva, care isi foloseste chitarile drept stative pentru miscare. Implant Pentru Refuz au avut ca de obicei un show in forta, de mesaj, cu declamari la doua “capete” (cu unul totusi in urma celuilalt), iar Coma au transpirat fara momente sonore interesante. Singura trupa in care fiecare membru a facut show si a si cantat a fost Subscribe (poate cea mai inedita aparitie a serii), formatie ce are nevoie de cel putin 15 metri patrati pentru a-si desfasura asaltul sonic si exercitiile fizice.

Intrebarea care se pune este in ce masura angoasele (autentice) si impulsurile incap intr-un limbaj muzical sablonard? Problema a rockului de cand lumea, rezolvata si de catre Deftones in patru discuri relevante pentru ultimul deceniu. Mergand pe aceasta idee, ar fi de remarcat omogenitatea publicului de la concert. Astfel ca, alaturi de fanii Deftones, au participat aderenti tineri ai "urban style" - persoane "fara riduri", preocupate mai mult de un anume mod de a fi si de a arata (o atitudine), poate mai putin de muzica. Nu este de mirare faptul ca, in pauza dinaintea recitalului Deftones
, diversi spectatori au reactionat (vizibil) pozitiv la difuzarea integrala a Lambadei si a unei piese Shakira.



Subscribe
"FUCK OFF ya selfish pigheaded ASS!..."



Showul Deftones a confirmat asteptarile celor ce cunosteau trupa (si s-au bucurat de concert). Timp de 80 de min au fost punctate hiturile formatiei, prin acumulari statice de incrancenare si dezlantuiri ocazionale ale frontmanului Chino Moreno: My own summer, Hexagram (cantata de vocal sprijinit de fanii din primele randuri), Change, Headup, Bored etc., si, spre final, 7 words. Diferenta dintre inregistrarile de studio (pline cu artificii de supra-productie) si ceea ce se aude live este notabila si in cazul Deftones. Piesele se bazeaza  in concert pe ritm, textura si distorsiuni de chitara monocolore, nuantele fiind introduse de murmurele vocii lui Chino, atunci cand nu racneste. Publicul a reactionat moderat, cu momente de liniste si respiro intre piese, dar a si percutat in fata scenei cu pogo si scandari monosilabice la instigari de tipul „jump up and down” sau „fuck it, Romania”. Un asemenea recital nu converteste noi fani si nu arata lucruri deosebite celor ce doresc si altceva (decat miscare). Receptarea sa nu a pus, insa, alta bariera decat aceea a decibelilor. In spirit nu-metal, showul s-a incheiat brusc printr-un geamat. Nebisat.



"Suck, suck, suck, suck, suck, suck, suck...
They fuck with my head!"



 Shove it!?

 

01 Ianuarie 2006

Recomandare online-shop


27 Iunie 2006

Andreea Beica

Yes, shove it!

Si a fost si Deftones. Ce-i drept, cam tipat, dar a fost. Multa lume care arbora "uniforma copilului-adolescentului neinteles" formata in mare parte din aceleasi tipuri de bascheti "converse" (normal, cu sigla la vedere) sau adidasi de skateri (doar canta Deftones), combinati cu diverse tricouri si pantaloni variatiuni pe aceeasi tema. Prin urmare, din punctul de vedere al publicului, se observa o oarecare omogenitate in "look" si comportament, existand insa exceptiile de rigoare (cam rare, ce-i drept). Per total insa cam acelasi tip de spectator: un pic urban, un pic emo, un pic "revoltat", un pic ex-fan Linkin Park, un pic..........

Trupele din deschidere nu au adus absolut nimic nou, exceptie facand poate Subscribe (daca nu prin toate melodiile, macar prin unele parti instrumentale si prin "miscare scenica"). Oricum, fata de trupele romanesti din deschidere, care se repetau cu o monotonie greu de suportat, dublata uneori (cum ar fi in cazul Implant Pentru Refuz) de parerile mult prea bune despre sine ale unuia dintre vocalisti si abordarea in cadrul pieselor (si ele revoltate, normal) a unor subiecte pe care imi vine destul de greu sa cred ca "revoltatii" le cunosc indeajuns de bine (ceva de genul "hai sa cantam despre revolutie si comunism ca e la moda", ca sa nu zic chiar trendy), Subscribe au fost CEVA!

Concertul Deftones propriu-zis a fost neasteptat de "punctual". Trebuiau sa intre la 21:30 si sa plece la 23:00. Pai chiar asta au si facut. Din punctul asta de vedere a fost cam rece totusi. Nici un bis, nici un nimic... Concert planificat, tipat, animat, public doritor de pogo, executat, impachetat si plecat. Impecabil ca tehnica pentru ce voia o parte a publicului, atingand uneori si "punctele sensibile" ale amatorilor de Deftones. In general, a fost bine. Bine din partea lor. Au venit, au cantat, au "extaziat", au plecat.

Parca au meritat totusi banii...


28 Iunie 2006

Freak on the leash

Sorry dar nu cred ca articolul reflecta adevarata importanta a concertului Deftones. Este cea mai mare (!) trupa care calca vreodata prin Romania dupa Metallica si Depeche Mode. Si nu stiu cand o sa mai vedem asa ceva daca stau sa ma gandesc la cata lume a fost. Oare cand o sa vina in Romania Korn sau System of a Down?!?!? Cu asa entuziasm ca al autorului cred ca niciodata. Cam putina lume, foarte putina. Doar 2000 – 2500 de oameni pentru Deftones???!!!! Ce daca e bacalaureat sau sesiune. Poate ca asta e nivelul pana la urma si astia suntem. 
 
O precizare: daca Deftones refuza eticheta de nu-metal nu inteleg de ce altcineva le-ar pune-o. Chino a spus de atatea ori…nu suntem nu-metal si oricum n-au nimic in comun cu facaturi comerciale gen Linkin Park si nici nu mai canta ca la inceput. I-am asteptat aproape zece ani si ma bucur ca au venit in sfarsit. Showul a fost excelent. Nu cred ca vreun fan Deftones a plecat nemultumit de acolo. Mi-a placut foarte mult de Chino care face tot showul trupei. Cand isi canta versurile se inalta in picioare si privea direct la public si cand le urla se retragea in spate si nu-i mai vedea nimeni fata. A pastrat feelingul Deftones chiar daca piesele au alt sound live. Cei care vroiau sa fie mai comunicativ au gresit concertul... daca vroiati exercitii sincron mai bine mergeati la un spectacol Iris. Bis n-a fost pentru ca ultimele piese au fost unite de playlistul principal ca sa nu se depaseasca timpul. Cei care cunosteau playlistul dinainte stiau ca s-a terminat oricum.
 
Trupele romanesti m-au obosit groaznic pana in pragul durerii de cap. N-am nimic cu ele le-am vazut in cluburi dar nu mai aveam rabdare sa le aud patru ore inainte de Deftones. Implant ca de obicei: strong! Crize nu-mi plac de nici o culoare dar recunosc ca au cel mai periculos vocal de metal din Romania. Da lectii la orice vocalist de death. Subscribe au reusit sa-mi descreteasca fruntea si Point Blank sa mi-o increteasca la loc. Noroc cu Lambada care a mai clatit urechile. Grupurilor de “feni” Lambada nu pot decat sa le zic: Bravo fratilor! Ma bucur ca v-ati simtit bine!
 
Publicul OK. Putea sa fie totusi ceva mai sustinator. Mai ales cei din spate. E Deftones oameni buni!!! Prefer totusi sa vad o multime pestrita de fani nu-metal decat niste tricouri obosite cu Dimmu Borgir sau Megadeth. Cheer up emo-kids! Glumesc. HEAD UP and SHOVE IT!
 
Merci pt. atentie.
 
PS: Sunetul de Arene haotic ca de obicei da nu conteaza. 



30 Iunie 2006

Sorin Popa

Buna ziua!

S-a tot spus pe acest site ca Deftones e cea mai mare trupa care vine in Romania, dupa Metallica si Depeche Mode. Ar fi de preferat, daca tot se fac "topuri" de acest gen in aria rock, sa se specifice criteriul dupa care se acorda gradele de comparatie. Daca ar fi sa o luam dupa actualitate si moda, Deftones e cea mai mare. Daca e sa o luam dupa prestigiu, slava Domnului, au fost si Metallica, si Megadeth, si Uriah Heep, si Jethro Tull, si Whitesnake, si Steve Vai etc. Daca e sa o luam dupa valoare componistica si productivitate muzicala, cea mai mare ramane Dream Theater.

Asta este. Fiecare varsta are revoltatii ei; valoarea ramane!

Cat despre Deftones, a fost foarte bine, exceptand sunetul mult prea tare. Suna altfel live. Asteptam Tool (eu, cel putin) si re-asteptam Dream Theater (pe care i-am ratat din motive de servire a patriei; prietenii stiu de ce).

Cu stima,
Sorin POPA


09 Iulie 2006

Eugen Kelemen

Ma supara faptul ca toti criticii si pseudocriticii arunca cu pietre in trupele romanesti care incearca totusi sa faca ceva pe scena asta de cacat... romaneasca. Cel mai important e faptul ca au reusit sa cante in deschidere la DEFTONES... asta ce tzine de ei... iar in ceea ce ma priveste pe mine... sunt mandru ca am cantat si am dansat cu zeii... a fost o onoare sa ma aflu acolo... cu GODMODE... CRIZE... IMPLANT... COMA... eu ash fi dat banii astia numa sa-i vad pe ei...asa ca...bucurati-va ca ati avut sansa sa ascultati o muzica buna...respect pt toti care au fost acolo...

Take out your knife...and cut it...!


09 Iulie 2006

Calu Traian Ovidiu - webmaster KORN (home.ro)

Concertul Deftones de la Bucuresti...nu credeam ca o sa avem parte de asa ceva. A fost un concert adevarat. Cel mai adevarat la care am asistat. In articol am observat ca numarul de aproximativ 2500 de oameni e bun dupa parerea ta. Nu sunt de acord, dar tinand cont ca nici la Metallica nu au fost mai multi se poate sa fie bine! [ nota redactiei: la concertul Metallica, in 1999, au fost aprox. 25 mii participanti, numar nesatisfacator pt. asteptarile de atunci ale organizatorilor ] Iar in ceea ce priveste prestatia trupei Deftones pe scena cred ca a fost mult prea buna si nemeriatata de cei prezenti. Asta tinand cont ca noi avem parte de un concert Deftones in toata existenta trupei si tot nu se strang oamenii, iar la altii unde trupa vine in fiecare an chiar mai des lumea se strange in numar de 3,4 ori mai mare ca sa vada Deftones.

Eu unul nu am tenesi Converse (cu sigla la vedere), nici un "look" urban style, in adolescenta ma faceam inteles si nici nu sunt sau am fost fan Linkin Park dar pt asta tot consider ca publicul (desi in numar mic cum am mai spus) a fost ok! Dar se pare ca unii vin la concert sa observe vestimentatile celorlalti ceea ce e foarte trist! Pt mine puteau sa vina numai fanii sau fanele lui Grigore Bivolaru (imbracati in ce vor ei) ca tot ma simteam bine. Pana la urma la un concer mergi pt trupa respectiva!

Sunt putin dezamagit de organizatori care nu au reusit sa isi respecte programul. Intarzierea de 2 ore a facut ca recitalurile trupelor din deschidere sa fie foarte scurte. Dar in mare si-au facut treaba, au "incalzit" publicul cat de cat. Mai ales Subscribe si IPR dar si celelalte (mai putin Coma) pe care nu inteleg de ce le critici asa de dur doar pt ca nu canta rockul care iti place tie. Am vazut ca cine a mai spus faptul ca Deftones nu sunt nu-metal, lucru pe care il afirma chiar ei deci nu vad de ce repeti asa de des acest lucru gresit!

Deftones au intrat in forta si asa au si iesit. Nu a fost nici un bis pt ca piesele rezervate pt bis le-au cantat imediat dupa playlistul initial fara sa mai astepte sa ceara publicul asta datorita timpului. Sa nu uitam ca pe 24 au avut concert in Istanbul si pe 26 aveau in Budapesta (din data de 24 au avut oncert in fiecare zi pana pe 30 in fiecare zi in alta tara), deci un program nu tocmai lejer si care sa iti permita sa nu il respecti.

Nu stiu care public a "reactionat (vizibil) pozitiv" la difuzarea pieselor dinaintea recitalului Deftones. Poate pt ca in jurul meu toti injuram politicos acest lucru si fluturam semne de pace si infratire. Ceea ce e mai bine decat sa fi iesit cu violente si distrugeri care ar fi dus la alte neplaceri. Dar poate unora asta li se pare ca ar fi trebuit sa fie!

Deftones la noi in Romania, a fost suprem. Pacat ca nu pt toti si aici ma refer la cei care au urmarit concertul de pe scaune. Poate pt ei a fost doar Anniversary Of An Uninteresting Event!

Multumesc si salutari!
Ovidiu


20 August 2006

Alexandru Voica - webmaster Guns N'Roses (home.ro)

Hell o.

Din primele randuri ale articolului ma asteptam la o recenzie negativa, dar ceea ce mi-a adus zambetul pe buze a fost catalogarea festivalului in zona nu-metal. Intr-adevar, Crize a trecut prin aceasta faza la un moment dat al carierei lor, insa acum canta cu totul altceva si Coma s-ar mai putea incadra in sablonul nu metal. Insa genul predominant la acest festival a fost hardcore, Godmode este o trupa de metalcore, IPR este hardcore 100%, Subscribe in niciun caz nu suna a nu metal iar cat despre capul de afis... Deftones nu sunt si nu vor fi niciodata nu metal pentru ca, dupa cum au mai spus si altii, ei considera ca fac muzica, agresiva sau mai putin agresiva, si nicidecum nu metal. Festivalul avea initial numele de Hardcore Fest insa la sugestia fanilor s-a renuntat la nume deoarece era inca o incercare de catalogare a trupelor ce se aflau acolo.

Desi eu am doar 21 de ani, ascult cu aceeasi placere atat trupele din valul vechi, al anilor '80 cat si cele noi din anii '90 sau chiar 2000 si drept sa va spun as prefera un concert Deftones, Tool sau KoRn in orice zi a anului decat o formatie obosita in genul Megadeth, Metallica, King Diamond, care sincer sa fim, vin la noi pentru ca nu mai sunt in stare sa faca un spectacol destul de bun in tarile occidentale si au nevoie de bani. Nu am o situatie financiara deloc fericita, insa am facut tot posibilul sa ajung la acest concert, sa stau in primul rand si sa cant alaturi de ceilalti versurile. Daca pe unii ii deranjeaza felul cum aratau unii si altii de acolo, aceasta e problema lor, dar nu vad ce legatura are asta cu muzica. Daca vor sa vada "sabloane" sa se duca la Obituary unde toti aratau la fel de "la fel": par lung, pantaloni de piele, tricou negru cu o trupa de black, bocanci. Daca nu metalistii alcatuiesc un sablon, atunci blackerii sau deatherii ce sunt? Nu tot un sablon? Oricum toti se imbraca la fel, au aceleasi  tricouri cu Dark Funeral, Dimmu Borgir Marduk si/sau Burzum. Pe multi, daca ii intrebi, nici nu stiu cine e Burzum sau ce vrea el de viata, dar hei! e cool tricoul, e cool nenea de pe el, hai sa il purtam! Asadar sa va mai ganditi de doua ori inainte de a vorbi de sabloane, pentru ca nici mie nu imi zice nimic o formatie de black/death cu 3 acorduri de chitara, o voce grohaita la extrem si niste versuri pe care nu le inteleg  despre nu stiu ce padure din Finlanda unde au murit unii, insa in schimb vad peste tot copii de 14 ani care sustin a fi "blackeri", pun vopseaua neagra pe fata si apoi se duc frumos acasa si fac doua rugaciuni lui Dumnezeu inainte de masa si de culcare.

Bun, sa va zic acum ce mi-a placut. Mi-a placut Deftones. Am venit pentru Deftones. Am plecat cu Deftones in urechi. Sincer, nu cred ca erau prea multi care au venit pentru formatiile din deschidere. Au cantat perfect. Cat despre lipsa bis-ului, daca va uitati putin peste programul lor, veti observa ca si in ziua dinaintea concertului si in cea de dupa, aveau programate alte spectacole in alte tari. Echipamentul nu se transporta singur in cateva secunde si nici trupa nu poate sa se teleporteze, pentru ca daca era asa, sunt sigur ca ar fi ramas la cate bis-uri vroiam noi. Oricum toata lumea care e fana stie ca spectacolul se termina cu 7 Words, intr-un fel sau altul. Asadar, a fost totul bine, au cantat exact cat trebuia si s-au comportat ca niste profesionisti. Cat despre public si reactia lor, imi pare sincer rau de tinerii de 14 ani care au preferat sa ramana pe scaune. Nici macar nu s-au ridicat in picioare. E ..ceva de bun simt. Daca artistul sta in picioare in fata ta, macar ce te-a invatat educatoarea in clasa intai poti sa faci si tu. Adica sa te ridici de jos. Daaaaar....asta e. Eu stiu ca m-am distrat in fata.

As vrea sa va spun sa o tineti tot asa, dar sunteti formatori de opinie si nu cred ca astfel de recenzii ajuta nici pe organizatorii de viitoare festivaluri si nici pe cei care doreau sa mearga insa aveau rezerve si citind articolul dvs isi vor spune acum "Ah ce bine ca nu am fost, sigur a fost un show nereusit...lasa ca nici data viitoare nu ma duc, ca la fel o sa fie"... Si uite asa ne trezim noi cu dinozauri a la King Diamond sau Jethro Tull. Apropo, Jethro Tull, ha ha ha!!!! Sa fim seriosi, trupa aceea nici moarta nu prezinta vreun interes.

Cu respect,
Alexandru Voica
 
PS. Johnny Loftus de la Allmusic.com zice asa, "Rock critics usually reserve a special place for Deftones above or at least away from the rest of the turn-of-the-century nu-metal movement. While they definitely share the influence of a group like Tool with peers like Korn, Deftones have always seemed more curious, more willing to incorporate traditionally revered sounds like dream pop or D.C. hardcore into their Northern California alt-metal."



Alte concerte

26 Octombrie 2009
Cronica unei lansari: Far From Telescopes/Kumm de Mihai Plamadeala
27 Martie 2009
AC/DC - Back in ... Budapest - pseudo-cronica de concert de Miki Tewe & Mihai Plamadeala
15 Martie 2009
Stargate 14 (martie) - Grimus la Clubul Taranului Roman de Mihai Plamadeala
10 Noiembrie 2008
Once an orange, always an orange - Al Stewart, Club Quasimodo, Berlin, 3 nov. 2008 de Diana Mesesan
03 Octombrie 2008
Festivalul Brutal Assault, editia XIII, 14-16 august, Jarmore, Cehia (partea 2) de Aron Biro
29 Septembrie 2008
Festivalul Brutal Assault, editia XIII, 14-16 august, Jarmore, Cehia (partea 1) de Aron Biro
05 Septembrie 2008
In Extremo - 27 August 2008 Sibiu de Aron Biro
03 Mai 2008
Current 93, Baby Dee, Skitliv, Aethenor la Roadburn Festival, Tillburg, 20 Aprilie 2008 de Aron Biro
05 Noiembrie 2007
Kumm - O seara la Opera (Bucuresti, 29 octombrie 2007) de Mihai Plamadeala
23 Octombrie 2007
Travka vrea sa simta praga (Bucuresti, 22 octombrie 2007) de Mihai Plamadeala
05 Septembrie 2007
Jan Anderson – Prea varstnic pentru Rock'n Roll? Concert Jethro Tull – Sibiu, Romania, 30 august 2007 de Mihai Plamadeala
15 August 2007
Maximum Rock ''Festival'' (Aeroportul Cluj, 10 - 12 august 2007) de Aron Biro
24 Iulie 2007
Garana Jazz 2007, 12 - 15 iulie (Jan Garbarek, Nguyen Le, Scott Henderson etc.) de Mihai Plamadeala
19 Iulie 2007
Satisfactie cu Rolling Stones la Bucuresti (17 iulie 2007) de Mihai Plamadeala
09 Iulie 2007
Bestival 2007: Alice Cooper, Marylin Manson, Wu Tang Clan etc. (Bucuresti, Romexpo, 29 iunie - 1 iulie) de Horia Diaconescu
23 Iunie 2007
Festivalul Artmania 2007 - Sibiu (Anathema, The Gathering, My Dying Bride, Within Temptation) de Aron Biro
23 Mai 2007
Heavy metal teuton la Bucuresti: Blind Guardian! (Arenele Romane, 18 mai 2007) de Aron Biro
12 Martie 2007
''Support lobotomy!'' Cannibal Corpse live la Bucuresti (Club Studio Martin, 6 martie 2007) de Horia Diaconescu
13 Decembrie 2006
Suflete fericite - Un sfert de veac de impliniri (Celelalte Cuvinte 25 de ani, Bucuresti, 11 decembrie 2006) de Mihai Plamadeala
11 Decembrie 2006
Un pod prea indepartat - ''Therion goes classic'' (Bucuresti, Sala Palatului, 9 decembrie 2006) de Horia Diaconescu
04 Decembrie 2006
Samael din Sion, live in Bucuresti (Sala Agronomia, 2 decembrie 2006) de Horia Diaconescu
20 Noiembrie 2006
Silent Disco Party (Bucuresti, White House, 18 noiembrie 2006) de Horia Diaconescu
09 Octombrie 2006
Eco-metal in Agen: Gojira (Club Le Florida, 30 septembrie 2006) de Horia Diaconescu
29 Septembrie 2006
Rockland Fest II (Caransebes, 15 - 16 septembrie 2006) de Mihai Plamadeala
27 Septembrie 2006
Tiamat live la Bucuresti (Sala Agronomia, 23 septembrie 2006) de Aron Biro
25 Septembrie 2006
Nopti albe... cu acordeonul la maxim (Bucuresti, Sala Arcub, 7 - 9 septembrie 2006) de Horia Diaconescu
31 August 2006
Sziget Festival 2006 - partea III (14 - 15 august) de Aron Biro
28 August 2006
Sziget Festival 2006 - partea II (12 - 13 august) de Aron Biro
23 August 2006
Sziget Festival 2006 - partea I (9-11 august) de Aron Biro
24 Iulie 2006
Festivalul Artmania Sibiu 2006 - H.I.M., Amorphis, Silentium de Aron Biro
14 Iulie 2006
VIP punk: Billy Idol la Bucuresti (Arenele Romane, 10 iulie 2006) de Horia Diaconescu
02 Iulie 2006
Lacrimosa la Arenele Romane (Bucuresti, 1 iulie 2006) de Ioan Cora
18 Mai 2006
Cui ii este frica de King Diamond? (Bucuresti, Sala Agronomia, 17 mai 2006) de Horia Diaconescu
08 Mai 2006
Tereminism: Dorit Chrysler live la MNAC (Bucuresti, 4 mai 2006) de Horia Diaconescu
17 Aprilie 2006
Nici art, nici noise: Raison d'Etre live (Bucuresti, 15 aprilie 2006) de Horia Diaconescu
27 Martie 2006
Von Spar Live: We are not The Rolling Stones! de Mihai Plamadeala
13 Martie 2006
Lake of Tears live in Bucuresti (Sala Agronomia, 11 martie 2006) de Mihai Plamadeala si Horia Diaconescu
09 Martie 2006
Slang live in Club A (Bucuresti, 7 martie 2006) de Mihai Plamadeala
13 Februarie 2006
Atentie, Blazzaj LIVE! (Bucuresti, 11 februarie 2006) de Mihai Plamadeala
30 Ianuarie 2006
Rokolectiv 2006 – Festival for electronic music and related visual arts (Bucuresti, MNAC, 27 – 29 ianuarie) de Horia Diaconescu
28 Noiembrie 2005
Festival Rock Your Mind (Bucuresti, Sala Polivalenta, 25 noiembrie 2005) de Horia Diaconescu
24 Octombrie 2005
Phoenix, o formatie a trecutului? - Cronica (antropologica) de concert (Sala Palatului, 21 octombrie 2005) de Mihai Plamadeala
12 Octombrie 2005
Paradise Lost live in Bucuresti (Arenele Romane, 8 octombrie 2005) de Aron Biro
29 August 2005
Festivalul Sziget 2005, Budapesta - partea III (14 - 17 august) de Aron Biro
26 August 2005
Festivalul Sziget 2005, Budapesta - partea II (12 - 13 august) de Aron Biro
25 August 2005
Festivalul Sziget 2005, Budapesta - partea I (10 - 11 august) de Aron Biro
20 Iulie 2005
Rock Maraton IV, Open Air - Baile Seiche (Odorheiul Secuiesc, 13 - 17 iulie 2005) de Horia Diaconescu
16 Iunie 2005
Megadeth live in Bucuresti (Arenele Romane, 15 iunie 2005) de Ioan Cora
06 Iunie 2005
Therion live in Bucuresti (Sala Palatului, 4 iunie 2005) de Horia Diaconescu
24 Mai 2005
Nightlosers - lansare album ''Rhythm & bulz'' (Bucuresti, 20 mai 2005) de Mihai Plamadeala
11 Aprilie 2005
Joe Zawinul & Syndicate - Faces and places tour (Bucuresti, Sala Palatului, 8 aprilie 2005) de Mihai Plamadeala
15 Martie 2005
Moonspell - Spreading the antidote (Timisoara, Sala Olimpia, 11 martie 2005) de Horia Diaconescu
13 Decembrie 2004
Acoustic eternity, an evening with Danny & Vincent Cavanagh - Anathema (Timisoara, 10 dec 2004) de Horia Diaconescu
21 Noiembrie 2004
Once upon a tour - Nightwish (Bucuresti, 19 noiembrie 2004) de Ioan Cora
25 Iulie 2004
Blessed are... Joan Baez (Bucuresti, 11 iulie 2004) de Mihai Plamadeala
21 Iulie 2004
G3 - Joe Satriani, Steve Vai, Robert Fripp (Budapesta, 11 iulie 2004) de Vlad Borlea
08 Iulie 2004
Soulfly la Arenele Romane (Bucuresti, 1 iulie 2004) de Aron Biro
30 Iunie 2004
Taine Fest - Decade of metal (Bucuresti, 26 iunie 2004) de Horia Diaconescu
31 Mai 2004
''Living In The Present'' - Jethro Tull (Bucuresti, 28 mai 2004) de Mihai Plamadeala
22 Februarie 2004
Teodora Enache, Marius Mihalache, Tandarica in concert (Seattle, 19 oct. 2003) de Ioana Miron (Maldini)
20 Iulie 2003
Rock la Mures (Periam Port, 11 - 12 iulie 2003) de The Sad and the Meek
19 Iunie 2003
Thin Lizzy (Viena, Planet Rock, 13 iunie 2003) de Ioan Cora

Inapoi Home Inceputul Paginii
Muzici si Faze - click pentru prima pagina

Este interzisa reproducerea partiala sau totala a materialelor fara acordul scris al
proprietarilor sitului. Copertile si alte lucrari grafice prezentate, proprietate
intelectuala a caselor de discuri sau autorilor, sunt folosite in scop informativ.

Materialele se afla sub copyright Muzici Si Faze © 2002-2015

Muzici si Faze - click pentru prima pagina